Agris.cz - agrární portál

Lidl v Německu stahuje několik produktů českého výrobce Euphoria Trade

26. 8. 2021 | ČTK

Maloobchodní řetězec Lidl v Německu stahuje z prodeje několik produktů českého výrobce Euphoria Trade s.r.o. obsahujících konopí, a to kvůli zvýšenému obsahu THC. Oznámila to dnes podle agentury DPA firma. Výrobce Euphoria Trade na dotaz ČTK neměl zájem reagovat. V Česku Lidl tyto výrobky nemá v nabídce, řekl ČTK mluvčí Tomáš Myler. Kvůli THC stahuje konopný olej jiného výrobce.

Opatření německého Lidlu se týká sušenek Mary & Juana Premium Cannabis Cookies (Chocolate, Classic, Cranberry, Hash), čajů Euphoria Tea of mind Cannabis Tea a proteinových tyčinek Euphoria Raw Cannabis Protein Bar Apple.

Společnost Lidl uvedla, že konzumace těchto potravin může mít nežádoucí zdravotní účinky, například výkyvy nálady či únavu. Dodala, že prodej dotčených produktů okamžitě zastavila. Již zakoupené produkty mohou zákazníci vrátit a získat zpět peníze i bez předložení účtu.

V Česku Lidl nemá uvedené výrobky v nabídce, sdělil ČTK mluvčí Myler. Kvůli zvýšenému obsahu THC ale stahuje z prodeje jiný výrobek, a to čtvrtlitrový „Vita D‘or“ Bio konopný olej lisovaný za studena od výrobce P. Brändle GmbH. Jeho požití může mít pro člověka nepříznivé zdravotní následky. Zákazníci nemají tuto potravinu dále požívat a mohou ji vrátit do jakékoli prodejny Lidl, obdrží zpět peníze. Stejný olej stahuje také Lidl v Německu.


Zdroj: ČTK, 26. 8. 2021





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 04.05.2024 02:28