Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 26.8. 2021

27. 8. 2021 | Agris

Pole se zeleninou u Těšetic zaplnili sběrači, hitem jsou rajčata a melouny

Pole se zeleninou u Těšetic na Olomoucku dnes zaplnili první sběrači, kteří si mohou vlastníma rukama sklidit mrkev, cibuli, zelí, červenou řepu či si odnést melouny vypěstované na zdejším lánu. O samosběr čerstvé zeleniny je velký zájem, do polí v okolí Těšetic na přelomu srpna a září vyrážejí tisíce lidí.

Seznam Zprávy: Vznikl jeden z největších majitelů zemědělské půdy Forestlaan

Fúzí tří firem vznikl jeden z největších majitelů zemědělských a lesních pozemků v Česku, společnost Forestlaan. Registr skutečných majitelů ukazuje jako jejího vlastníka Petra Nešetřila, dlouholetého spolupracovníka miliardáře Pavla Tykače.

Trh investičních vín je na maximu, ceny v průměru stouply o 5,5 procenta

Trh investičních vín se podle obchodovaných objemů dostává na maxima a cenové indexy jsou na úrovních před koronavirovou krizí. Index Liv-ex 1000, který sleduje hodnotu tisíce vzácných vín, si za první pololetí připsal 5,5 procenta a za posledních 12 měsíců devět procent.

Při kontrole v tržnici SAPA zjistili veterinární inspektoři několik závažných porušení předpisů

Inspektoři Státní veterinární správy odhalili při společné kontrole s Celním úřadem v areálu tržnice SAPA v Praze – Libuši několik závažných porušení předpisů. Závažné závady zjistili u tří kontrolovaných subjektů.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 27. 8. 2021





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 14:44