Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní – 27. – 29.8. 2021

30. 8. 2021 | Agris

Babiš: Na boj s kůrovcem dala vláda od r. 2018 už 14 miliard Kč

Od roku 2018 dala vláda na boj s kůrovcem kolem 14 miliard korun. Novinářům to dnes řekl premiér Andrej Babiš (ANO) na českobudějovické výstavě Země živitelka. Příští rok bude mít ministerstvo zemědělství na hospodaření v lesích kolem čtyř miliard Kč, řekl dnes ČTK mluvčí ministerstva Vojtěch Bílý.

Vědci: Africké horské lesy zadržují více uhlíku, než se předpokládalo

Africké horské lesy zadržují více uhlíku, než se předpokládalo. Vyplývá to z mezinárodní studie, na níž spolupracovali vědci z Česka. Jeden hektar nedotčených tropických lesů v horách uloží přibližně 150 tun uhlíku. Odpovídá to množství emisí oxidu uhličitého (CO2) ročně vyprodukovaných při výrobě elektřiny pro stovku domácností.

Ministr Toman na výstavě Země živitelka: Naše podpory směřujeme tak, aby krajina byla zdravá a dobře obhospodařovaná

Po roční přestávce způsobené koronavirovou pandemií se ode dneška do 31. srpna v Českých Budějovicích koná 47. ročník tradičního mezinárodního agrosalonu Země živitelka. Zahájil ji ministr zemědělství Miroslav Toman a další představitelé České republiky.

Mezinárodní organizace pro cukr zhoršila výhled na nadcházející rok

V sezoně 2021/2022 bude na světovém trhu chybět kvůli vyšší spotřebě zhruba 3,8 milionu tun cukru. Předpověděla to dnes Světová organizace pro cukr (ISO), která tak zhoršila svůj výhled z května. Tehdy očekávala, že deficit se bude pohybovat kolem 2,6 milionu tun. Příští sezona začíná v říjnu.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 30. 8. 2021





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 17:40