Agris.cz - agrární portál

Výrobky mlékárny Net Plasy z Bystřice pod Hostýnem zdražily do pěti procent

12. 10. 2021 | ČTK

Výrobky mlékárny Net Plasy z Bystřice pod Hostýnem na Kroměřížsku v uplynulých měsících kvůli vysoké inflaci zdražily. Nárůst cen je do pěti procent, řekl dnes ČTK ředitel mlékárny Robert Pospíšil. Firma podle něj výrobky distribuuje přes svého vlastníka, kterým je společnost Alimpex Food.

"Reagujeme na vstupy, které se nám zdražují. Takže nějaké zdražení našich výrobků pro naše konečné zákazníky probíhá. Zatím je to do nějakých pěti procent," uvedl Pospíšil. Vzhledem k cenám jednotlivých vstupů nevyloučil, že další vlny zdražování budou následovat.

Produkci mlékárny tvoří pomazánkové máslo, smetanové sýry, bílý pařený sýr jadel, měkký tvaroh, mascarpone, mozzarella nebo sýrové speciality. Ročně zpracovává desítky milionů litrů mléka.

Zdražují i další potraviny. Například za polotučné mléko zákazníci letos v září podle Českého statistického úřadu platili o 7,3 procenta více než před rokem, oleje a tuky zdražily o 14 procent a zelenina téměř o sedm procent. Meziroční růst spotřebitelských cen v ČR zrychluje. V září se inflace zvýšila na 4,9 procenta, což bylo o 0,8 procentního bodu více než v srpnu.


Zdroj: ČTK, 12. 10. 2021





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.05.2024 23:31