Agris.cz - agrární portál

V Olomouci začíná podzimní přehlídka ovoce a zeleniny Flora

14. 10. 2021 | ceskenoviny.cz

Na olomouckém výstavišti bude dnes dopoledne zahájena podzimní etapa přehlídky ovoce a zeleniny Flora Olomouc. Návštěvníkům připomene význam ovoce a zeleniny pro člověka i zdravé způsoby pěstování. Výstava potrvá do neděle. Hlavní expozice Flory Olomouc bude pojata jako říše ovoce a zeleniny. Podzimní etapa výstavy Flora se tak svým tematickým laděním připojila k iniciativě Organizace spojených národů, jejíž Valné shromáždění vyhlásilo letošní rok jako Mezinárodní rok ovoce a zeleniny.

Součástí podzimní výstavy Flora Olomouc budou tradičně zahradnické trhy a festival gastronomie a nápojů Olima 2021, který zahrnuje soutěž kuchařů a cukrářů Olima Cup, soutěžní klání o nejlepší marmeládu Flora džem či mezinárodní Grand Prix ovocných destilátů Flora košt.

Návštěvníci podzimí Flory se budou moci zúčastnit slavnostního vyhlášení letošních držitelů certifikátu Regionální potravina Olomouckého kraje. Na programu je tradiční dýňodlabání, což je soutěž pro žáky základních škol v dlabání dýní, i prezentace včelařských potřeb a včelích produktů Hanácká včela. Součástí podzimní etapy jsou také Oslavy lesa na Floře.

Výstaviště Flora společně s předními českými floristy uspořádá od 14. do 29. října akci Rozkvetlé památky. Letos budou ukázky floristického umění k vidění ve čtyřech olomouckých kostelech.

Loni podzimní přehlídka ovoce a zeleniny Flora kvůli sílící pandemii koronaviru zaznamenala zhruba poloviční návštěvnost oproti roku 2019, kdy si výstavu nenechalo ujít 20.000 návštěvníků. Loni se kvůli pandemii koronaviru konala pouze letní a podzimní varianta výstavy Flora, jarní část byla loni i letos zrušena.

Autor: ČTK

 


Zdroj: ceskenoviny.cz, 14. 10. 2021





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 10:34