Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne 18.10. 2021

19. 10. 2021 | Agris

Mrazená zelenina zažívá výrobní boom, díky covidu. Výroba sterilizované klesá

Zelenina putovala do mrazáků. To je docela kuriózní výsledek covidu. Podle statistik ministerstva zemědělství vzrostla loni produkce zmrazené zeleniny. Naopak poklesla výroba sterilizované zeleniny.

Výrobci predikují rostlinnou budoucnost. Bezmasé produkty táhnou prodeje

Na začátku října se konal již druhý ročník konference zaměřené na rostoucí trend rostlinných produktů. Účastnili se ji všichni významní hráči na trhu, kteří tyto produkty nabízejí a shodli se, že se rostlinné produkty stávají stále více oblíbenějšími a nepatří již mezi minoritní.

Chléb s ořechy či semínky. Každý třetí bochník prodaný v Česku je speciál

Obyčejný bochník "Šumavy"? To už dávno zákazníkům nestačí. Zatímco v době koronavirových lockdownů nakupovali převážně balený chléb v supermarketech, nyní si jej chtějí opět více vychutnat. Roste proto zájem o nejrůznější speciály, které se od běžného chleba liší jak složením, tak i třeba i zajímavým tvarem.

Kůrovcová kalamita v Česku ustupuje, chystá se obnova lesů

Kůrovcová kalamita, která v českých lesích naplno vypukla v roce 2018, je za svým vrcholem a ustupuje. Na Moravě již kalamita odezněla a pod kontrolu ji lesníci dostávají i na Vysočině. Poslední velké bojiště s kůrovcem zůstává v Ústeckém a Libereckém kraji, konkrétně na Děčínsku, Českolipsku a Liberecku.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 19. 10. 2021





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 01:38