Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne 20.10. 2021

21. 10. 2021 | Agris

Za objednané cukroví si zákazník letos opět připlatí

Vánoční cukroví na objednávku ani letos neklesá na popularitě. Ať už se jedná o soukromníka pečícího výhradně z domácích surovin či o obchodní řetězce, poptávka po cukroví je velká a již nyní v říjnu se objednávky jen hrnou.

Zelí kvasí i rok. Do Křimic si pro zdravou pochoutku jezdí lidi z celého Česka

Od semínka až po chutné kysané zelí. Tak vyrábí oblíbenou a zdravou pochoutku Broněk Forejt v rodinné zelárně v Křimicích u Plzně. Pro zelí a další výrobky si k Forejtovým jezdí lidéz celé republiky.

Za sezonu ochutnáme stovky odrůd jablek, říkají šlechtitelé z Turnovska

Už desítky let se ve Střížovicích u Pěnčína na Turnovsku šlechtí jabloně, jejichž vybrané odrůdy nachází uplatnění téměř na celém světě. Hlavním cílem práce desetičlenného týmu vědců a zahradníků je vyvinout odrůdu, která by byla přirozeně odolná proti chorobám, především proti strupovitosti. A samozřejmě také skvěle chutnala.

Vojenské lesy zavádějí zástřelné 250 Kč na divočáky jako prevenci moru

Státní podnik Vojenské lesy a statky (VLS) zavedl kvůli africkému moru prasat u hranic zástřelné 250 korun za prase a zvyšuje odlovy černé zvěře. Podnik spravuje zhruba 126 000 hektarů lesních pozemků, hospodaří převážně v armádních výcvikových prostorech, ale také na 6000 hektarech zemědělské půdy.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 21. 10. 2021





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 09:41