Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní 22. – 24.10.2021

25. 10. 2021 | Agris

Olma po mikrobiální kontaminaci stahuje z trhu čerstvé mléko v PET lahvích

Olomoucká mlékárna Olma kvůli mikrobiální kontaminaci stahuje z trhu čerstvé mléko balené do PET lahví, které má datum spotřeby 26. října a následující dny až do 30. října. U citlivých jedinců může toto mléko způsobit zažívací potíže, Olma proto nedoporučuje jeho konzumaci.

Komora: Nošením respirátorů znovu stoupnou zemědělským podnikům náklady

Povinné nošení respirátorů bude znamenat pro zemědělské podniky další náklady, což zhorší situaci se stoupajícími cenami energií a hnojiv. Dnes to na dotaz ČTK uvedl prezident Agrární komory ČR Jan Doležal. Mnoho podniků totiž zajistí respirátory z vlastního rozpočtu, protože nechce tyto náklady přenášet na své zaměstnance.

Svaz pivovarů: Přenášení kontrol bezinfekčnosti na restauratéry není vhodné

Přenášení povinností kontrol bezinfekčnosti na restauratéry není vhodné, povede k ekonomickým ztrátám. Píše to předseda Českého svazu pivovarů a sladoven František Šámal ministrovi Adamu Vojtěchovi (za ANO) a zároveň ho žádá, aby změnu opatření ještě zvážil. ČTK má dopis k dispozici.

Vědci připravili on-line mapy zachycující proměny lesů během tisíců let

Čeští vědci vytvořili rozsáhlý on-line soubor map, který vypovídá o historii a stavu tuzemských lesů. Mapy zachytily vliv lidské činnosti od roku 5500 před naším letopočtem do současnosti. Na projektu spolupracovali vědci z Botanického ústavu Akademie věd ČR s odborníky z Ústavu pro hospodářskou úpravu lesů v Brandýse nad Labem.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 25. 10. 2021





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 10:10