Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 26.10. 2021

27. 10. 2021 | Agris

Nejvíce plastových odpadků v přírodě je od nápojů, tvrdí nevládní organizace

Nejvíce plastových odpadků, které zůstávají ležet v přírodě, na plážích nebo na ulicích, jsou obaly od nápojů, žebříček vede Coca-Cola. Uvádí to zpráva, kterou dnes zveřejnila nevládní organizace Break Free From Plastic (BFFP).

Minipivovary: Stát má testy bezinfekčnosti kompenzovat, zasahují do podnikání

Českomoravský svaz minipivovarů žádá za zásahy do podnikání od vlády finanční kompenzace. Nesouhlasí s tím, aby restauratéři kontrolovali bezinfekčnost hostů. Informace o tomto opatření přijali zástupci minipivovarů se znepokojením, sdělil dnes ČTK prezident svazu Michal Voldřich.

Ministr zemědělství: Navýšení kofinancování Společné zemědělské politiky je nezbytné pro udržení potravinové soběstačnosti

Dohoda na míře kofinancování z národního rozpočtu pro II. pilíř SZP, tedy pro rozvoj venkova, je nejdůležitější pro dokončení Strategického plánu Společné zemědělské politiky (SZP). Ministr Miroslav Toman na včerejším jednání vlády předložil materiál k navýšení kofinancování ze 40 na 65 % pro II. pilíř SZP.

Průzkum: Výrobky z geneticky upravených plodin mají být podle Čechů značeny

Výrobky z geneticky upravených plodin by měly být podle většiny Čechů značeny. Asi třetina dotázaných se obává vlivu těchto plodin na zdraví lidí. Zhruba dvě třetiny Čechů by ochutnaly schválenou a ověřenou potravinu z geneticky modifikovaných plodin.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 27. 10. 2021





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 12:50