Agris.cz - agrární portál

Státní podnik Lesy ČR otestuje na covid všech 4200 pracovníků

23. 11. 2021 | ČTK

Státní podnik Lesy České republiky (LČR) v tomto týdnu otestuje na covid-19 všech svých zhruba 4200 pracovníků. Testování se bude týkat i pracovníků očkovaných či lidí po prodělání koronaviru. Do testování podnik zahrne i lidí, kteří pro něj pracují takzvaně na dohodu. ČTK to dnes řekla mluvčí podniku Eva Jouklová. Povinnost plošného testování neočkovaných zaměstnanců ve firmách zavedla vláda minulý týden.

Lesy ČR spravují téměř polovinu lesů v ČR a kromě ústředí v Hradci Králové mají zaměstnance v sedmi oblastních ředitelstvích, v šesti lesnických závodech a v 61 lesních správách.

S testováním podnik začal v pondělí. Zaměstnanci se testují vždy první den, kdy přijdou na pracoviště. K testování použijí samotest dodaný podnikem. Po nynější první testovací vlně podnik předpokládá, že se již bude řídit aktuálně platným opatřením o testování zaměstnanců. Počet testovaných by se tedy měl snížit asi na 1680.

"Výsledek testu pověřená osoba za danou organizační jednotku zadává s datem testu do k tomu určené podnikové aplikace. V případě pozitivního výsledku pak zaměstnanec okamžitě opustí pracoviště a kontaktuje praktického lékaře, který vystavuje žádanku na PCR test," uvedla mluvčí. Na žádném pracovišti podle ní zatím nebylo odhaleno ohnisko nákazy.

Pro testování podnik zatím používá testy ze zásob z jara. "Již jsme ale objednali testy pro následující týdny. Objednáno máme 15.000 antigenních testů vyšší kvality. Celková cena se pohybuje okolo jednoho milionu korun," řekla Jouklová.


Zdroj: ČTK, 23. 11. 2021





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 06:20