Souhrn událostí uplynulého dne 29.11. 2021

Zemědělci: Chovy prasat, krav a drůbeže jsou ztrátové, budou se omezovat

Chovatelé prasat. drůbeže a skotu kvůli zvyšujícím se nákladům zvažují zavírání chovů. Nevyplácí se jim zvířata chovat, prodávají za podnákladové ceny, uvedl na tiskové konferenci prezident Agrární komory ČR Jan Doležal. Rostou ceny energií, krmiv nebo hnojiv.

Jizerskohorské bučiny, česká příroda poprvé na seznamu UNESCO

Národní přírodní rezervace Jizerskohorské bučiny se letos v létě jako první česká přírodní památka stala součástí seznamu Světového dědictví UNESCO. Prošli jsme turisticky nejatraktivnější část pod vrcholem Špičák (724 m n. m.) nad obcí Oldřichov v Hájích, ležící asi deset kilometrů severně od Liberce.

Mlékárna Net Plasy loni zvýšila tržby, zisk jí však meziročně klesl

Mlékárna Net Plasy z Bystřice pod Hostýnem na Kroměřížsku loni utržila z prodeje výrobků, služeb a zboží mlékárny 501,2 milionu korun. Meziročně to bylo zhruba o 28,4 milionu korun více. Podnik zaznamenal čistý zisk asi 1,7 milionu korun, v roce 2019 byl o milion korun vyšší.

V Krkonoších bude kvůli jelenům zákaz vstupu na některé cesty

V Krkonoších začne od středy 1. prosince platit zákaz vstupu k přezimovacím oborám jelení zvěře a krmelištím. Opatření potrvá do 30. dubna 2022. V Krkonošském národním parku (KRNAP) je k tomuto účelu vyčleněno 18 obůrek, řekl ČTK mluvčí Správy KRNAP Radek Drahný.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info