Agris.cz - agrární portál

Holba zpříjemňuje Advent i Vánoce Svátečním horským ležákem 12,5%

3. 12. 2021 | omnimedia.cz

Jednou z předzvěstí Vánoc jsou také pivní speciály, které se pojí právě k tomuto ročnímu období. Mezi ně jednoznačně patří také výrazně hořký zastudena chmelený Holba Sváteční horský ležák 12,5%, libůstka zkušeného hanušovického sládka Luďka Reichla, který svou funkci v pivovaru vykonává neuvěřitelných 25 let. Vychutnávejte ho na čepu v restauracích a hospodách, nebo jím potěšte vaše blízké.

Holba Sváteční horský ležák 12,5% pomůže dokreslit prosincovou adventní atmosféru a rozzáří nejen u stromečku oči každého pivního nadšence. Snoubí v sobě to nejlepší z jesenické přírody – jejich čistotu, ryzost, divokost i romantiku. Jeho recepturu vyladil k dokonalosti místní sládek Luděk Reichl, mistr pivovarského umění.

Holbu Sváteční horský ležák dochmelujeme za studena. Tím docílíme zvýraznění vůně chmelu. Perfektně se tak podtrhne chmelové aroma a ležák, který má značně vysokou intenzitu hořkosti s drsnějším charakterem a dlouhým dozníváním, se díky tomu příjemně zjemní,“ popisuje netradiční metodu Luděk Reichl.

Na první pohled vás naláká jeho jantarová barva a hustá sněhově bílá pěna. Jiskrný a svěží základ dodává Svátečnímu horskému ležáku od Holby nejen regionální tršický chmel a vyhlášený slad z moravských ječmenů, ale také čistá horská voda z místního vrtu ze samotného srdce hanušovického pivovaru.

Sváteční horský ležák od Holby můžete od 1. prosince objednat na čepu v hospodách a restauracích, nebo je k dostání na doma v několika variantách balení: 15, 30 a 50KEG sudy, multipack balení (8x0,5l láhev) a také coby dárkový tubus s 0,75l lahví vč. patentního uzávěru. Dárkový tubus seženete pouze ve značkové prodejně v Hanušovicích, ostatní zakoupíte ve vybraných řetězcích a maloobchodních prodejnách. Vychutnejte si vánoční Jeseníky s Holbou Sváteční horský ležák.

 

 

 

 

 


Zdroj: omnimedia.cz, 3. 12. 2021





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 12:02