Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 17.1. 2022

18. 1. 2022 | Agris

Základní jídlo v Polsku bude dočasně bez daně

Rekordní inflaci v Polsku se tamní vláda snaží zpomalit novým opatřením. Na půl roku plánuje nulovou daňovou sazbu pro základní potraviny, kam patří chléb, maso či výrobky z mléka.

Doporučení proti šíření viru maloplodosti třešní a višní v ČR

Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský (ÚKZÚZ) zveřejňuje závěry rozsáhlého cíleného monitoringu viru maloplodosti?třešní a višní v?ČR. Cílem je informovat o doporučeních proti šíření této závažné choroby ohrožující peckoviny, směřovaných na státní správu, výzkumnou sféru, ale i pěstitelskou veřejnost.

Farmáři loni v Olomouckém kraji sklidili více obilí, řepy a kukuřice

Farmáři loni v Olomouckém kraji sklidili více obilí, cukrové řepy a kukuřice. Naopak množství sklizené řepky a brambor v meziročním srovnání kleslo. Vyplývá to z odhadu sklizně vybraných zemědělských plodin, který zveřejnil Český statistický úřad.

Na britském mléce už nebude údaj o datu spotřeby. Lidé mají použít nos

Britský supermarket Morrisons odstraní údaj „spotřebujte do“ u většiny svých mlék. Lidé si podle něj mají k nápoji raději přičichnout a zkontrolovat, zda je stále v pořádku. Britský řetězec chce tímto krokem omezit plýtvání a zbytečné vylévání mléka do dřezu.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 18. 1. 2022





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 22:21