Agris.cz - agrární portál

Arménie zakázala kvůli ptačí chřipce dovoz drůbežích výrobků z Ústeckého kraje

18. 1. 2022 | ČTK

Arménie zakázala kvůli výskytu případů ptačí chřipky dovoz všech drůbežích výrobků z Ústeckého kraje a z polské části Slezska. Podle webu Panorama.am to uvedl arménský státní úřad pro bezpečnost potravin při ministerstvu zemědělství.

Zákaz vstupuje v platnost dnes. Reaguje na informace Světové organizace pro zdraví zvířat a má zabránit šíření ptačí chřipky na území Arménie.

Kromě živé drůbeže se zákaz vztahuje také na všechny druhy drůbežích produktů, suroviny (peří, chmýří), vejce na prodej a na inkubaci, kostní moučku, krmiva, doplňková krmiva (s výjimkou doplňkových krmiv obsahujících syntetické a chemické materiály ) a na polymerové a kartonové krabice na vejce.

Virus vysoce patogenní ptačí chřipky H5N1 se v posledních týdnech prokázal na několika místech České republiky. Mimo jiné i v obci Blažim na Lounsku v Ústeckém kraji. Několik ohnisek ptačí chřipky nahlásilo v listopadu také Polsko.


Zdroj: ČTK, 18. 1. 2022





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 00:02