Hlavní obsah

Leden se rozloučí sněžením, s únorem dorazí mrazivé noci

Poslední lednový týden a následující únorové dny budou srážkově nadprůměrné, tvrdí Český hydrometeorologický ústav ve svém měsíčním výhledu. Nejvíce sněhových srážek by mělo být o víkendu a na počátku února. Teplotně by období nemělo mít žádné výkyvy a mělo by odpovídat danému období. Noci by měly být mrazivé.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 25.1.2022Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Tento týden bude v Česku převážně oblačno až zataženo s občasným deštěm či sněžením. Více srážek, na horách sněhových, očekávají meteorologové o víkendu. Noční teploty by se měly pohybovat v intervalu od -3 °C do -1 °C, denní 2 °C – 4 °C.

Od 31. ledna do 6. února by mělo být většinou oblačno nebo polojasno. Meteorologové počítají se sněžením nebo sněhovými přeháňkami. Ranní teploty 0 až -8 °C, nejvyšší denní teploty -2 až 4 °C.

V týdnu od 7. do 13. února by se mělo proti předchozím dnům výrazněji ochladit. Noční teploty by se měly pohybovat v rozmezí -8 a 2 °C, denní kolem průměrných 3 °C. Srážkově by toto období mělo být průměrné.

Poslední týden sledovaného období tedy od 14. do 20. února by mělo být více srážek, ale teplotně bude toto období lehce pod průměrem. Noční teploty by měly být -9 až 2 °C, denní -1 až 7 °C.

Měsíční výhled vyjadřuje celkový charakter počasí, nepostihuje proto všechny možné výkyvy, upozorňuje Český hydrometeorologický ústav. Úspěšnost výhledu se podle meteorologů pohybuje u teplot kolem 75 procent, u srážek kolem 65 procent. Předpověď na třetí a čtvrtý týden se často blíží dlouhodobým klimatickým hodnotám pro příslušná období.

Foto: Zuzana Křesťanová, Novinky

Mráz v Krkonoších

Reklama

Výběr článků

Načítám