Agris.cz - agrární portál

Krnovská společnost DMHermes zahájila výrobu v novém areálu za 81 mil. Kč

7. 2. 2022 | ČTK

Krnovská společnost DMHermes Trade zahájila výrobu v novém areálu, který za 81 milionů korun bez DPH vybudovala v průmyslové zóně Černý dvůr v Krnově na Bruntálsku. Firma se zabývá potravinářskou výrobou a v nové hale, kam přesunula výrobu, chce zaměstnat až sedm desítek lidí. ČTK to dnes řekla mluvčí města Dita Círová. Stavbu areálu firma v zóně začala loni počátkem roku. V jejím sousedství se připravuje stavba závodu na výrobu protihlukových hliníkových stěn.

Zatím podnik vyrábí v jednosměnném provozu. "Aktuálně se začínáme dostávat do situace, kdy nám jednosměnný provoz linek nestíhá pokrývat potřebu prodeje. Na druhou stranu stabilních zakázek ještě není dostatek na to, abychom otevřeli plnohodnotně další směnu. Z tohoto pohledu je momentálně řízení a organizace výroby o něco složitější," řekl Jiří Vítů ze společnosti DMHermes Trade.

Hlavním výrobním programem společnosti jsou ovocné a proteinové raw tyčinky, ovesné bio kaše, proteinové tyčinky s čokoládou, ořechové krémy a nejnověji také ovocné bonbony. V závodu pracuje 40 kmenových zaměstnanců, v exponovaných týdnech ve výrobě a skladech vypomáhají další zaměstnanci, kteří však prozatím nemají stálý úvazek.

Výstavbou nového areálu si firma podle Vítů vytvořila dostatečné zázemí pro další rozvoj. "V průběhu letošního roku uvedeme na trh několik zajímavých novinek a plánujeme realizovat také velkou marketingovou akci," řekl Vítů. Firma podle něj ještě pracuje na největší technologické investici v historii společnosti. Nová výrobní linka bude dokončena za rok a díky ní se výrazně rozšíří spektrum výrobků.

V sousedství areálu DMHermes Trade plánuje vybudování závodu na výrobu protihlukových hliníkových stěn další krnovská firma – EDS Trade. S městem se už dohodla, že odkoupí téměř 25.000 metrů čtverečních. Smlouvu schválili na konci loňského roku zastupitelé. Za metr čtvereční investor zaplatí 335 korun bez DPH. Do závodu chce investovat 90 milionů korun bez DPH a počítá s kapacitou 55 až 120 zaměstnanců.

Průmyslová zóna Červený dvůr vznikla na dvě etapy. V první etapě měla rozlohu 25 hektarů a je plně obsazená. Sídlí v ní pět firem, které zaměstnávají na 600 lidí. Druhá etapa průmyslové zóny v Červeném dvoře má rozlohu deset hektarů. Vznikla za přispění státu, který finančně podpořil vybudování technické a dopravní infrastruktury za 63 milionů korun. Město zde stále nabízí k prodeji volnou plochu o rozloze okolo 44.000 metrů čtverečních.


Zdroj: ČTK, 7. 2. 2022





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 30.04.2024 18:47