Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne 22. 2. 2022

23. 2. 2022 | Agris

Státní fond životního prostředí by měl po úpravě rozpočtu vydat 27,6 mld. Kč

Státní fond životního prostředí by měl letos vydat podle upraveného návrhu rozpočtu 27,55 miliardy korun. Částka je v porovnání s návrhem předchozí vlády o asi 7,2 miliardy korun vyšší.

Ministr zemědělství Nekula na Radě v Bruselu: Dovozy zemědělských komodit do Evropské unie nesmí vést ke zbytečnému odlesňování

Odlesňování a znehodnocování lesů kvůli výrobkům, které se dovážejí do Evropy, situace na komoditních trzích nebo otázka rybolovných práv byla témata pondělního zasedání ministrů zemědělství zemí EU na Radě pro zemědělství a rybolov.

Čeští vědci vypracují mapu obnovy lesa po kůrovcové kalamitě

Čeští vědci letos začnou s využitím družicových snímků pracovat na mapě obnovy lesa po kůrovcové kalamitě. Měla by ukázat, zda se na plochách vytěžených kvůli škůdci již objevuje základ nových porostů a les se uzdravuje.

V Číně vytvořili geneticky upravenou pšenici, která odolává plísním

Vědecký tým čínských genetiků dokázal změnit geny pšenice tak, že teď odolává jedné z nejnebezpečnějších chorob – plísňové nemoci padlí. Autoři studie věří, že se jim podaří úspěch přenést i na další zemědělské plodiny.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 23. 2. 2022





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 15:02