Agris.cz - agrární portál

Státní Lesy ČR ubytují zatím 100 uprchlíků z Ukrajiny, nabídnou jim i práci

4. 3. 2022 | ČTK

Státní podnik Lesy České republiky (LČR) ve svých zařízeních ubytuje zatím 100 uprchlíků z Ukrajiny. Současně jim nabídne práci v lesích. Na humanitární pomoc Ukrajině podnik poskytne prostřednictvím organizace Člověk v tísni dar 1,5 milionu korun. ČTK to dnes řekla mluvčí podniku Eva Jouklová. Podnik spravuje téměř polovinu lesů v zemi.

Uprchlíky podnik ubytuje ve svých rekreačních zařízeních a v inspekčních pokojích ve všech regionech ČR. "Můžeme okamžitě ubytovat stovku Ukrajinců. Nabízíme jim sezonní práci v oblasti ochrany lesa. Pomohou podle svých schopností," uvedl pověřený generální ředitel podniku Jiří Groda. Současně podnik hledá pro uprchlíky další možnosti ubytování.

Pro práci v lesích podnik Ukrajince zaškolí a také jim poskytne pracovní oblečení a vybavení. Práci Lesy ČR nabídnou i pro další ukrajinské uprchlíky, kteří nebudou u Lesů ČR ubytovaní. Podmínkou pro jejich zaměstnání je povolení od úřadu práce. Se získáním pracovního povolením uprchlíkům pomohou Krajská asistenční centra pomoci Ukrajině (KACPU).

Kontaktními osobami pro zaměstnávání ukrajinských uprchlíků jsou lesní správci a na lesních závodech ekonomičtí náměstci.

Lesy ČR mají kromě ústředí v Hradci Králové zaměstnance v sedmi oblastních ředitelstvích, v šesti lesnických závodech a v 61 lesních správách po celé ČR. Práci dávají asi 4200 lidem.


Zdroj: ČTK, 4. 3. 2022





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 26.04.2024 00:29