Agris.cz - agrární portál

Náměstkyní sekce ekonomiky a informačních technologií se stala Marcela Antošová

5. 4. 2022 | MZe ČR

Tisková zpráva – Ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL) dnes uvedl do funkce náměstkyni pro řízení sekce ekonomiky a informačních technologií Marcelu Antošovou. Na Ministerstvo zemědělství přichází z pozice ředitelky ekonomického úseku Podpůrného a garančního rolnického a lesnického fondu, a.s., v němž v letech 2017 až 2018 zastávala pozici členky představenstva.

„Paní náměstkyně Marcela Antošová je schopnou a zkušenou odbornicí s dlouholetými zkušenostmi v oblasti financí. Proto očekávám, že v čele nové sekce ekonomiky a informačních technologií prosadí úsporná opatření s důrazem na systémové úspory,“ řekl ministr zemědělství Zdeněk Nekula.

Mezi priority nové náměstkyně patří například optimalizace rozpočtové skladby výdajů podle záměrů Ministerstva zemědělství plynoucích z vládního prohlášení a revize koncepce či strategie využití finančních nástrojů. Zaměří se kromě jiného i na maximální urychlení digitalizace, automatizace zpracování dat a rovněž sledování a hodnocení hospodárnosti IT systémů.

„Budu také usilovat o to, abychom na podporu zemědělců, potravinářů a lesníků zajistili dostatek finančních prostředků. Chci rovněž analyzovat účinky a dopady dotačních titulů a to, jak efektivně jsou peníze vynakládané. Pokud jde o informační systémy, budu se snažit zajistit jejich dlouhodobý a udržitelný rozvoj, samozřejmě se zaměřením na kybernetickou bezpečnost. Stranou nezůstanou ani výběrová řízení, která musí být v rámci veřejných zakázek připravovaná včas a kvalitně,“ uvedla Marcela Antošová, náměstkyně pro řízení sekce ekonomiky a informačních technologií.

Marcela Antošová, která je ve funkci náměstkyně pro řízení sekce ekonomiky a informačních technologií od 4. dubna 2022, se narodila v Děčíně. Na Vysoké škole ekonomické v Praze vystudovala fakultu financí a účetnictví, hlavní specializaci Finance a vedlejší Personální řízení podniku. Pracovala jako finanční ředitelka, například ve firmách Dimar Group, Yamaha Motor Middle Europe B.V., AutoESA a. s., Candy-Hoover ČR s.r.o. Byla členkou dozorčí rady Výstaviště České Budějovice, a.s. a poté také členkou jeho představenstva. V letech 2017 a 2018 byla členkou představenstva Podpůrného a garančního rolnického a lesnického fondu, a. s. a od roku 2018 do současnosti ředitelkou jeho ekonomického úseku. Hovoří anglicky. Žije s partnerem, mají jedno dítě.

Vojtěch Bílý

tiskový mluvčí Ministerstva zemědělství


Zdroj: MZe ČR, 5. 4. 2022





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 08:45