Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne 26.4. 2022

27. 4. 2022 | Agris

Vojenské lesy mají u Chlumce nad Cidlinou semenný borovicový sad pro obnovu lesů v Ralsku

Státní podnik Vojenské lesy a statky ČR (VLS) zřídil u Chlumce nad Cidlinou na Hradecku semenný borovicový sad pro obnovu svých borovicových lesů v severočeském Ralsku. Sad, který lesníci založili před šesti lety, nyní Ústav pro hospodářskou úpravu lesů úředně uznal jako zdroj reprodukčního materiálu.

Na využití dešťové vody, vytváření tůní či podporu šetrného hospodaření půjde přes deset miliard korun

Ministerstvo životního prostředí vyčlenilo na takzvaná adaptační opatření proti suchu v příštích letech přes deset miliard korun, které jsou určeny například na využití dešťové vody, vytváření tůní a malých vodních nádrží nebo podporu šetrného hospodaření na zemědělské půdě.

Výrobce medu: Lze očekávat dobrý včelařský rok

Vypadá to, že česká včelstva přečkala zimu bez větších ztrát a lze očekávat dobrý včelařský rok. Bude ale záležet na počasí v následujících dnech. Uvedl to Milan Špaček, jednatel společnosti Medokomerc, která patří k největším zpracovatelům medu v Česku. Loni a předloni zimu nepřežila velká část včelstev.

Česká rajčata v květnu? Ověřte si, zda vás farmáři na trzích netahají za nos

Česká kvalita znedaleka - to je hlavní důvod, proč farmářské trhy každoročně lákají tisíce zákazníků. Jejich sezona právě teď začala. Rozeznat, zda jsou potraviny prodávané na trzích skutečně místní, však může být oříšek.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 27. 4. 2022





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 02:54