Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 19.5. 2022

20. 5. 2022 | Agris

Životní prostředí v Česku je podle analýzy páté nejhorší v Evropské unii

Stav životního prostředí v České republice je pátý nejhorší v Evropské unii, přestože Česko na jeho ochranu vydává z unijních zemí třetí nejvyšší podíl hrubého domácího produktu. Vyplývá to z výsledků čtvrtého pilíře Indexu prosperity Česka.

Petici žádající změnu zemědělských dotací podepsalo téměř 19.000 lidí

Prezident Agrární komory ČR Jan Doležal a předseda Zemědělského svazu ČR Martin Pýcha dnes předali na úřadě vlády petici proti změnám v nastavení zemědělských dotací. Podepsalo ji 18.900 lidí a požaduje, aby vláda změnila nastavení tzv. redistributivní platby, kterou zemědělci dostávají na prvních 150 hektarů půdy.

Nová aplikace rozpozná druh stromu, prozradí i to, kolik v létě vypaří vody

Nová mobilní aplikace Tree Check rozpozná druh stromu, prozradí i to, kolik v létě vypaří vody či jak velký stín díky své listové ploše poskytuje. Stromy si navíc mohou uživatelé přidávat do mapy nebo si z nich vytvořit vlastní "herbář".

Zeman podepsal standardizaci oznámení o geneticky modifikovaných organismech

Oznámení o způsobech nakládání s geneticky modifikovanými organismy budou mít standardní datový formát podle předpisů EU. Počítá s tím novela, kterou podepsal prezident Miloš Zeman. ČTK to včera oznámil Hrad.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 20. 5. 2022





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 23:05