Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne 23. 5. 2022

24. 5. 2022 | Agris

Návrat šelmy. V Rychlebských horách žijí vlci, dokazují nová videa

Rychlebské hory jsou bohatější o živočišný druh. Do nejsevernějšího pohoří Moravy a Slezska se vrátili vlci. Stabilně zde žije přinejmenším jeden pár.

Hledejte mývaly i bolševník. Vědci do mapování invazních druhů zapojují dobrovolníky

O tomto víkendu budou vědci společně s dobrovolníky zaznamenávat rozšíření invazních druhů v Česku. Nepůvodní druhy rostlin a zvířat působí škody v hospodářství, ohrožují přirozený ekosystém i zdraví lidí. A čím dříve se o nich odborníci dozvědí, tím dříve mohou zasáhnout.

Průzkum: Včelaři po zimě evidují jedny z nejnižších úhynů včelstev

Tuzemští chovatelé včel přišli v uplynulé zimě o necelou desetinu včelstev, jde tak o jedny z nejnižších úhynů za několik posledních let. Velké škody jim tentokrát nenapáchala obávaná varroóza.

Dřevo zdražilo. Před dvěma lety se na Šumavě vršilo, teď nepokryje poptávku

Cena dřeva je nejvyšší za posledních dvacet let. Vyplývá to z výkupních cen na Šumavě nebo v městských lesích. Šumavský národní park začal díky tomu na dřevu znovu vydělávat. Ještě před dvěma roky, kdy byla cena historicky nejnižší, se lesníci dostávali pod výrobní náklady, v současnosti je výrazně dražší i to nejméně kvalitní dřevo určené papírnám.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 24. 5. 2022





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 14:30