Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní – 10. 6. 2022 – 12. 6. 2022

13. 6. 2022 | Agris

Regenerativní hospodářství zlepšuje kvalitu půdy bez hnojiv, píše The Guardian

Na anglické farmě Huxhams Cross nedaleko vesnice Dartington v hrabství Devon je slunečný jarní den. Saláty klíčí, květiny kvetou a nad loukou krouží káně. Majitelka farmy Marina O'Connellová dohlédne z vrchu kopce na většinu svých 15 hektarů, jejichž proměně zasvětila posledních šest let života.

Češi dohání ve spotřebě mléčných výrobků Evropu, ceny jsou na rekordu

Spotřeba mléčných výrobků a mléka loni podle Českomoravského svazu mlékárenského stoupla meziročně o 0,4 kg na rekordních 262,9 kg. Pokračoval tak trend vzrůstající spotřeby, ještě v roce 2019 před koronavirovou pandemií spotřeboval každý obyvatel Česka v průměru 249 kg, sdělil iDNES.cz předseda svazu Jiří Kopáček.

V Polabí začala hlavní sklizeň raných brambor, úroda bude průměrná

V ranobramborářských oblastech začala tento týden hlavní sklizeň raných odrůd brambor. Loni to bylo kvůli špatnému počasí o týden později. Pěstitelé očekávají průměrnou sezonu. Ve středních Čechách pěstují brambory na více než 5000 hektarech, výměrou se přibližují k Vysočině, kde se pěstují později sklízené odrůdy.

Ochrání a ušetří čas. Včely v úlu zkontroluje aplikace

Ochrání před umrznutím, místo pravidelného dojíždění za včelami ušetří čas, zabrání krádežím. Takové jsou výhody speciální aplikace, kterou nedávno vyvinuli badatelé z Vysokého učení technického v Brně.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 13. 6. 2022





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 06:24