Agris.cz - agrární portál

Mondelez zahájí na Slovensku výrobu švýcarských tyčinek Toblerone

23. 6. 2022 | ČTK

Potravinářská společnost Mondelez koncem příštího roku zahájí na Slovensku výrobu svých trojúhelníkových čokoládových tyčinek Toblerone, které nyní vyrábí pouze ve Švýcarsku. Firma tento krok zdůvodnila potřebou zvýšit výrobní kapacitu, uvedla dnes agentura Reuters.

"Od konce roku 2023 zavedeme omezenou výrobu tyčinek Toblerone na Slovensku," uvedla mluvčí společnosti Mondelez Livia Kolmitzová. Potvrdila tak dřívější zprávu švýcarské televizní a rozhlasové společnosti SRF, podle které se tyčinky budou vyrábět v bratislavské továrně firmy Mondelez. Tam se nyní vyrábí například čokolády Milka.

Čokoláda Toblerone se začala vyrábět v roce 1908 v Bernu.

Podle švýcarských pravidel nelze produkty vyráběné v zahraničí označovat jako "švýcarské". Kolmitzová se nicméně odmítla vyjádřit k tomu, zda Mondelez obal tyčinek v souvislosti se zahájením jejich výroby na Slovensku upraví.

pmh spr


Zdroj: ČTK, 23. 6. 2022





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.04.2024 05:52