Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní – 24. – 26. 6. 2022

27. 6. 2022 | Agris

Albert poprvé vydává report o udržitelnosti. Zaměřuje se na zdraví, životní prostředí i podporu komunit

Společnost Albert představila první ucelenou zprávu o aktivitách v oblasti udržitelnosti a zdraví, kterým se dlouhodobě věnuje. Nefinanční report za rok 2021 přináší v přehledné formě dosavadní výsledky i konkrétní příběhy a dotýká se také závazků pro další léta.

ČHMÚ Brno: Průtoky byly devátý měsíc podprůměrné, v květnu byly na 33 procentech

Květnové průtoky v řekách, které monitoruje brněnská pobočka Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ), dosáhly 33 procent obvyklého stavu. Pod průměrem byly devátý měsíc po sobě, v dubnu byly na 27 procentech. Na blogu brněnských hydrometeorologů o tom informovali Eliška Baráková a Jáchym Brzezina.

Cesta Evropy k obnově přírody může začít

Příroda nám dává čistý vzduch a pitnou vodu, obnovuje nás. Nyní je čas jí to oplatit. Obnova přírody je moudrou investicí a měla by se stát právně závaznou, píší v komentáři evropští komisaři Timmermans a Sinkevičius.

Proměny Českého lesa směřují od mrtvolného ticha do mrtvolného ticha

Ze všech českých pohraničních pohoří je to právě Český les, který se během tří dekád od pádu komunismu proměnil nejméně. Poutníci se tam i dnes mohou toulat rozlehlými lesy a po nádherných loukách dlouhé hodiny aniž by někoho potkali.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 27. 6. 2022





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.04.2024 14:05