Agris.cz - agrární portál

Výrobci sportovní výživy Nutrend kvůli pandemii opět klesly tržby i zisk

4. 8. 2022 | ČTK

Společnosti Nutrend D.S. loni kvůli negativním dopadům pandemie koronaviru na poptávku po sportovní výživě a potravinových doplňcích opět klesly tržby, meziročně se snížily o 11 procent na 935 milionů korun z 1,127 miliardy korun v roce 2020. Zisk olomouckého výrobce sportovní výživy se propadl o 58 procent na 15,8 milionu korun. ČTK dnes informaci získala z výroční zprávy společnosti Nutrend D.S.

"V důsledku krize způsobené koronavirem musela společnost řešit pokles obratu z důvodu uzavření firemních prodejen v obchodních centrech, uzavření hotelu, restaurace a fitness centra a také pokles poptávky po produktech především ze zahraničí," komentoval ve výroční zprávě loňský rok ředitel společnosti Nutrend D.S. Richard Zedník. Firma loni navzdory nižší poptávce pokračovala v investicích do výrobních technologií. Pořídila nové linky na výrobu a balení sáčků či tyčinek.

Společnost Nutrend D.S. loni 53 procent produkce exportovala, tržby z vývozu do zahraniční ale kvůli pandemii meziročně klesly o 32 procent. I v době epidemie firma získala nové zahraniční zákazníky v Itálii a Singapuru. V Česku společnost potravinové doplňky a sportovní výživu dodává do obchodních řetězců, fitness center, specializovaných prodejen se zdravou výživou, lékáren či cyklistických prodejen. Firma Nutrend D.S. loni zastavila pokles prodeje výrobků do maloobchodní sítě, ale nedosáhla plánovaného obratu. Podobný trend zaznamenala také u sportovní výživy

Společnost Nutrend D.S. loni v Česku otevřela jednu novou vlastní prodejnu, celkem jich nyní má 22. Celkový obrat firemních prodejen ale v roce 2021 kvůli nařízenému uzavření obchodů a omezení sportovních aktivit meziročně klesl o 4,4 procenta na 62,6 milionů korun.

Společnost v roce 2016 v okrajové části Olomouce dokončila další etapu rozšíření výrobního areálu, v němž vzniklo několik stovek metrů čtverečních výrobních hal a skladů. Firma zároveň pořídila dvě nové výrobní linky na tyčinky. V závěru roku 2017 pak byla zprovozněna další výrobní linka na cereální a proteinové tyčinky.

V roce 2018 firma dokončila další etapu rozšíření závodu za téměř 170 milionů korun. Společnost také instalovala novou automatickou linku na výrobu sypkých směsí. V roce 2018 firma ve svém areálu otevřela komplex Nutrend World. Ve čtyřpatrové budově je fitness centrum, hotel s kongresovým sálem a restaurace.

Výrobní portfolio společnosti Nutrend, která byla založena v roce 1993, zahrnuje více než 370 výrobků. Jsou mezi nimi například energetické tyčinky, kloubní výživa či nápoje pro sportovce. Firma Nutrend D.S. loni zaměstnávala v průměru 253 lidí. Společnost vlastní dva podnikatelé z Olomoucka.

beh hj


Zdroj: ČTK, 4. 8. 2022





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 10:44