Agris.cz - agrární portál

Zákazníci rozhodli, Tesco podpoří více než třemi miliony korun dobročinné projekty v 70 regionech

16. 8. 2022 | tesco

Zákazníci Tesco hlasováním na prodejnách rozhodli o vítězích 11. kola grantového programu „Vy rozhodujete, my pomáháme“. Do závěrečného hlasování bylo vybráno 210 veřejně prospěšných projektů napříč Českou republikou.

Celkově Tesco rozdělí 3 150 000 korun mezi 70 vítězných projektů, které jsou dle názoru zákazníků nejprospěšnější pro místní komunity, částka pro výherce je v letošním roce navýšena na 45 000 korun. Soutěžící projekty se zaměřují například na podporu a vzdělávání dětí, zdravotně znevýhodněné občany, rodiny nebo sociálně slabší obyvatele, na realizaci volnočasových aktivit z oblasti kultury a sportu, podporu životního prostřední či obnovu místních tradic.

„Jsme moc rádi za zájem a podporu ze strany zákazníků i zapojených organizací, 1,8 milionu odevzdaných hlasovacích žetonů jasně ukazuje, že se Češi zajímají o prostředí, ve kterém žijí. Celkově Tesco na podporu komunit v České republice již věnovalo 46 890 000 korun, které rozdělilo mezi 2 230 veřejně prospěšných projektů. Další grantovou výzvu chceme vypsat ještě letos. Kvůli složité ekonomické situaci ve společnosti je náš závazek být dobrým sousedem v okolí našich obchodů o to potřebnější,“ říká Katarína Navrátilová, generální ředitelka Tesco pro Českou republiku.

V 11. kole grantového programu Tesco obdrželo 391 projektových žádostí. Do zákaznického hlasování postoupilo 210 z nich na základě hodnocení odborného garanta Nadace rozvoje občanské společnosti, která prověřuje transparentnost, udržitelnost a pozitivní dopad projektů na lokální komunitu. Projekty bojovaly o přízeň zákazníků v 70 regionech v období od 11. července do 7. srpna 2022.

Unikátní grantový program Nadačního fondu Tesco „Vy rozhodujete, my pomáháme“ podporuje již od roku 2016 veřejně prospěšné projekty neziskových a příspěvkových organizací po celé České republice. Tesco tento rok v návaznosti na grantový program zorganizuje Komunitní den, který proběhne ve středu 7. září před OC Eden v Praze. Na akci proběhne předání šeků vítězným projektům z okolí Prahy a dobročinné organizace z minulých kol si připraví soutěže a hry pro děti a více veřejnosti přiblíží, čím jejich projekty přispívají okolí.

„Velmi oceňujeme aktivity Nadačního fondu Tesco, který zvláště v současné složité ekonomické situaci pomáhá nevládním organizacím udržet prospěšné aktivity pro komunity i znevýhodněné občany. Projekty jednoznačně posilují sociální soudržnost a solidaritu, tedy základní hodnoty vyspělé občanské společnosti a je skvělé, že toto vnímají i zákazníci, kteří se každoročně hlasování účastní. Za NROS gratulujeme všem vítězným projektům a těšíme se na jejich realizaci,“ dodává Taťána Plecháčková, ředitelka NROS.

S přehledem všech 70 dobročinných projektů, které se budou na lokálních úrovních realizovat, a jejich umístěním v 11. kole „Vy rozhodujete, my pomáháme“, se může veřejnost seznámit přímo na stránkách projektu: https://itesco.cz/pomahame/.


Zdroj: tesco, 16. 8. 2022





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 10:02