Agris.cz - agrární portál

E-shop s destiláty Lihovárek.cz získal milionové investice na další růst

16. 8. 2022 | ČTK

Internetový obchod s alkoholem Lihovárek.cz získal milionové investice od českých společností Meriton a Startguide. Peníze získané výměnou za pětinový podíl ve firmě chtějí zakladatelé použít zejména na další růst v odvětví. Firmy o tom informovaly v tiskové zprávě, přesnou výši investice neuvedly. E-shop Lihovárek.cz se orientuje na prodej tuzemských řemeslných destilátů. Loni měl obrat 20 milionů korun.

Společnost Lihovárek.cz hodlá využít peníze od investorů mimo jiné na rozšíření svého týmu a zvýšení zásob pro potřeby gastronomie. "Vstup investorů se překrýval s dobou, kdy jsme se stali distributory lihu. Tento legislativní status nám umožňuje dodávat destiláty dalším prodejcům," uvedl spolumajitel e-shopu Jakub Gottwald. Pro gastronomické podniky je podle Gottwalda nezbytné, aby dodavatel dokázal mít za všech okolností dostupné klíčové produkty. Proto Lihovárek.cz potřeboval výrazně zvýšit skladové zásoby.

Společnost Startguide, která se zaměřuje na investice do start-upů, se rozhodla vstoupit do internetového prodejce lihovin kvůli originální vizi majitelů. "Projekt má hlubší přesah, a to od kultury kvalitního pití až po zvelebovaní české krajiny plodinami, které jsou pro ni typické,“ uvedl managing partner Startguide Petr Jahn.

Druhý z investorů, firma Meriton z investiční skupiny Miton, se zajímá o inovativní projekty kombinující hmotná aktiva s on-line světem. Meriton již dříve investoval například do sítě pekáren Náš chléb nebo aquaponické rybí farmy. Společnost se zabývá také investičními komoditami či nemovitostmi

Internetový obchod s alkoholem Lihovárek.cz, vznikl v roce 2017. Reálně pak projekt Zdeňka Lince a Jakuba Gottwalda začal fungovat od poloviny roku 2019, kdy statisícový obrat firmy vzrostl na pět milionů korun. Firma se zaměřuje výhradně na prodej tuzemských řemeslných destilátů.


Zdroj: ČTK, 16. 8. 2022





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 22:02