Agris.cz - agrární portál

Radegast daruje stovky zavlažovacích vaků do „nejsušších“ míst Česka

17. 9. 2022 | crestmorava.cz

Vybraná místa v Česku, které trápí problémy se suchem, získají zdarma od Pivovaru Radegast zavlažovací vaky pro stromy. Radegast vaky pořídil v rámci letošní „vodní kampaně“ s velbloudím průvodem. Prvních 150 zavlažovacích vaků dorazilo do města Rakovník ve Středočeském kraji.

Letošní průvod velbloudů v Praze a v Ostravě, který upozorňoval na důležitost šetření s vodou a zadržování vody v krajině, se uskutečnil u příležitost Mezinárodního dne boje proti suchu a rozšiřování pouští. „V navazující aktivitě nám lidé zaslali 534 účtenek od nákupu piva Radegast. Ty jsme proměnili na stejný počet zavlažovacích vaků, které postupně pošleme do vybraných obcí zasažených problémy se suchem. Děkujeme všem, kteří se s námi do boje o vodu zapojili,“ uvádí Josef Jalůvka, manažer značky Radegast.

Pivovar Radegast poskytl zdarma městu Rakovník 150 zavlažovacích vaků pro stromy, které budou vítaným pomocníkem v péči o veřejnou zeleň. Mezi hlavní přínosy vaků patří úspora vody a efektivnější zalévání. Stromy díky nim snadněji překonají sušší období nebo v případě mladých stromků mají větší šanci na uchycení. Do dalších vybraných míst České republiky se zavlažovací vaky dostanou v průběhu podzimu.

Sám Pivovar Radegast se snaží jít v šetření vodou příkladem. Na výrobu jednoho půllitru piva totiž potřebuje jen 1,2 litru vody a v jejím šetření patří k nejlepším pivovarům na světě. Péče o vodní zdroje a snižování spotřeby vody je v Pivovaru Radegast dlouhodobým cílem a pevnou součástí zodpovědného přístupu k podnikání.

 

Přeji hezký den

S pozdravem

Ing. Lukáš Klapil

Account Manager

 

Crest Communications Ostrava s.r.o.

Tovární 537/8

709 00 Ostrava 9

Mobil: 603 824 194

E-mail: klapil@crestmorava.cz


Zdroj: crestmorava.cz, 17. 9. 2022





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 09:46