Agris.cz - agrární portál

Asociace nedemonstruje a podporuje vládní kroky

19. 9. 2022 | ASZ

Tisíce sedláků z českých rodinných farem zastoupených Asociací soukromého zemědělství ČR (ASZ ČR) podporují letošní vládní dohodu na nutných systémových změnách v zemědělské dotační politice a podporují také kroky ministra zemědělství Zdeňka Nekuly v této oblasti. ASZ ČR nesouhlasí s neustálými protesty Agrární komory a Zemědělského svazu, které účelově pořádá vedení těchto organizací především na objednávku úzké skupiny majitelů největších agropodniků, a jež jsou ve skutečnosti proti zájmům většiny českých zemědělců i českých spotřebitelů.

Vládní změny dohodnuté s většinou zemědělských organizací jsou citlivé a správné a ve svém celkovém výsledku nebudou mít negativní dopady ani na velké zemědělské podniky. Na všech úrovních zemědělské výroby se naopak stále více projevuje, že české zemědělství a potravinářství trpí mnoha neřešenými strukturálními problémy z postsocialistické minulosti, které stojí daňové poplatníky mnoho prostředků navíc a musí se proto konečně odpovědně řešit. Nynější zemědělská politika jistě není ve všem ideální, ale po mnoha letech konečně vykročila správným směrem. Opakované bezdůvodné demonstrace AK a ZS (navíc v době předsednictví ČR v EU) jsou praktickým projevem nepochopení situace v zemědělství i velkou ostudou organizátorů, ale především jsou na škodu dobrému jménu všech českých sedláků a hospodářů.

Mgr. Ing. Jaroslav Šebek, předseda Asociace soukromého zemědělství ČR

Ing. Jan Štefl, místopředseda ASZ ČR

Jan Staněk, místopředseda ASZ ČR


Zdroj: ASZ, 19. 9. 2022





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 15:30