Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 26.9. 2022

27. 9. 2022 | Agris

Potravinářská inspekce zakázala švestková povidla pro nízký obsah ovoce

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) se intenzivně věnuje případům klamání spotřebitelů a aktuálně zakázala šarži švestkových povidel s cca o třetinu nižším podílem ovocné složky oproti deklaraci na obalu.

Energetická krize se promítá do cen hnojiv. Chybějí dodavatelům i zemědělcům

Drahá a nedostupná hnojiva jsou dalším následkem vysokých cen energií, především plynu, který je potřebný pro jejich výrobu. Vysoké náklady řadu producentů odradily. Sklady tuzemských dodavatelů jsou proto poloprázdné a zemědělci omezují hnojení.

Cukrovary Tereos TTD letos vyrobí podobně cukru jako loni,vyššími náklady zdraží

Cukrovary společnosti Tereos TTD letos vyrobí podobné množství cukru jako loni, letošní cukrovarnická kampaň by měla být znovu úspěšná. V cukrovaru, který společnost vlastní v Dobrovici na Mladoboleslavsku, začala 21. září.

Pěstování v laborce? Radši se chovejme lépe k planetě, říká farmářka

V době veder a sucha se hledají životaschopné alternativy zemědělské produkce. V posledních letech se zmiňuje hydroponie jako cesta, jak zajistit kvalitní úrodu. Dokázala by hydroponie nahradit klasické zemědělství? Na to v rozhovoru pro iDNES.cz odpovídá Karolína Pumprová, zakladatelky pražské společnosti HerbaFabrica.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 27. 9. 2022





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 02:14