Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 5.10. 2022

6. 10. 2022 | Agris

Prodejci margarínů Rama a Flora loni stoupl zisk o 14,9 procenta, prodeje klesly

Firma Upfield ČR, prodejce margarínů značek Rama, Flora nebo Perla, loni meziročně zvýšila zisk o 14,9 procenta 36,3 milionu Kč. Společnost ale prodala o téměř 14 procent méně produktů. Podle firmy to způsobila stoupající cena másla, která ovlivňuje i cenu rostlinných tuků.

Moderní větrolamy pomůžou proti erozi i dalším vlivům změny klimatu

Na obnovu větrolamů, jejich protierozní i další funkce se zaměří vědci Agronomické fakulty MENDELU. Chtějí hodnotit účinnost těchto tradičních prvků krajiny a výsledky aplikovat při plánování krajiny současné. Ta bude schopná efektivně čelit nepříznivým vlivům.

Budvar zdraží od 1. listopadu pivo v ČR v průměru o deset procent

Budějovický Budvar zdraží od 1. listopadu pivo na českém trhu v průměru o deset procent. Půllitr piva zdraží o korunu až dvě koruny. Příčinami jsou rostoucí ceny energií i klíčových surovin jako jsou chmel a slad.

Cukr zdražuje. Vánoční cukroví bude jen pro bohaté, obávají se pekárny

Cena cukru jde nahoru. Na pultech většiny supermarketů v Olomouci v úterý stál kilogram cukru krupice kolem 35 korun. Do cen se již podle výrobců promítají drahé energie, cena cukrové řepy, ale i násobně navýšené ceny emisních povolenek.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 6. 10. 2022





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 15:17