Hlavní obsah

Slunečné počasí naruší dvě studené fronty, mnoho ale nezmůžou

Slunečné počasí naruší do konce týdne hned dvě studené fronty. Jedna se nad naším územím rozpadne ve čtvrtek a další přejde v sobotu. Mnoho srážek ale nepřinesou a deštníky se budou hodit pouze místy. Teploty by navíc měly zůstávat kolem 20 °C, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 6.10.2022Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Po rozplynutí ranních mlh a nízké oblačnosti bude ve čtvrtek převážně polojasno nebo skoro jasno. Už během dopoledne ale bude od severozápadu docházet k přibývání oblačnosti, postupně se k tomu na jihozápadě území přidají ojedinělé přeháňky,“ uvedla Honsová s tím, že na zbytku území bude převážně polojasno až oblačno s teplotami mezi 17 a 21 °C, přičemž na jihu Moravy může být až 23 °C.

V pátek bude převážně polojasno až skoro jasno, ráno opět ojediněle s mlhami a teplotami mezi 9 a 5 °C. Denní maxima vystoupají na 17 až 21 °C.

V sobotu bude v souvislosti s přechodem studené fronty polojasno až oblačno, v průběhu dne místy s deštěm či přeháňkami. Ráno, kdy budou teploty klesat na 12 až 8 °C, se ojediněle mohou objevit mlhy či nízká oblačnost. Přes den se teploty dostanou na 17 až 21 °C.

V neděli by již mělo být oblačnosti méně. Převážně bude polojasno nebo jasno, ráno opět ojediněle s mlhami a na západě i přízemními mrazíky. Jinak by se ranní minima měla pohybovat mezi 6 a 2 °C. Přes den se dostaneme na 14 až 18 °C.

Počasí s minimem oblačnosti vydrží i v pondělí. Ojedinělé ranní mlhy doprovodí teploty mezi 6 a 2 °C, přičemž na západě se opět mohou objevit přízemní mrazíky. Odpolední maxima vystoupají na 16 až 20 °C, byť večer se od západu dočkáme přibývání oblačnosti.

V úterý bude převážně oblačno až polojasno, místy s deštěm nebo přeháňkami, po ránu ojediněle i mlhy,“ konstatovala Honsová. Ranní teploty klesnou na 10 až 6 °C, přes den vystoupají na 13 až 17 °C.

Oblačno až polojasno vydrží i ve středu, stejně jako déšť či přeháňky, s nimiž se místy setkáme. Minima klesnou na 11 až 7 °C, denní teploty setrvají mezi 13 a 17 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám