Agris.cz - agrární portál

Zemědělský svaz ČR si dnes zvolí nové vedení na další čtyři roky

25. 10. 2022 | ceskenoviny.cz

Delegáti na celostátní konferenci Zemědělského svazu ČR dnes zvolí nové vedení na další čtyři roky. Na funkci předsedy znovu kandiduje Martin Pýcha, který svaz vede od roku 2011. Nemá žádného protikandidáta. Na programu konference je také volba místopředsedů svazu. Jako host vystoupí bývalý předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS).

Konference začne v 09:00 v pražském TOP Hotelu vystoupením Pýchy, poté budou následovat příspěvky hostů. Kromě Vystrčila, který v nedávných volbách obhájil křeslo senátora a očekává se, že zůstane šéfem horní komory, promluví také náměstek ministra zemědělství Radek Holomčík (Piráti).

Svaz bude dnes také vyhlašovat vítěze soutěže pro střední školy Najdi se v zemědělství a soutěže Odpovědně ke krajině, která ocení podniky hospodařící s ohledem na krajinu a společnost.

Zemědělský svaz je nevládním a nepolitickým sdružením zemědělských společností a družstev, odbytových organizací, zemědělců a dalších podnikatelů se zaměřením na zemědělství. Svaz měl letos k 1. březnu 1043 členů, kteří hospodaří zhruba na třetině užívané zemědělské půdy.

Autor: ČTK


Zdroj: ceskenoviny.cz, 25. 10. 2022





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 30.04.2024 17:12