Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne 31.10.2022

1. 11. 2022 | Agris

Ve Francii se kvůli teplému počasí neprodává podzimní zelenina ani ovoce

Francie letos zažívá nezvykle teplý podzim a místní kvůli horkému počasí mají chuť spíše na šťavnaté letní ovoce než na podzimní zeleninu. Typické sezónní výpěstky jako dýně, čekanka, pórek nebo ořechy zůstávají na pultech stánkařů a zabírají i místo ve chladírenských skladech.

Obchodníci: Kvůli vypovězení obilné dohody jsou ohrožené dodávky potravin

Singapur - Světové dodávky potravin jsou v ohrožení poté, co Rusko o víkendu vypovědělo obilnou dohodu s Ukrajinou. Podnítí to globální potravinovou krizi a povede k růstu cen. Podle agentury Reuters to uvádějí singapurští obchodníci s obilím.

MŠMT plánuje zvýšit finanční limity na nákup potravin pro školní jídelny

Ministerstvo školství (MŠMT) plánuje o 20 procent zvýšit finanční limity na nákup potravin pro školní jídelny, úřad to uvedl na svém webu. Nové limity, kterými chce MŠMT reagovat na růst cen potravin, by měly podle náměstka sekce vzdělávání a mládeže Jana Mareše platit od února 2023.

Kontrola SZPI potvrdila, že internetoví prodejci dodrželi teplotní řetězec chlazených potravin

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) se v souvislosti dlouhodobým růstem obliby nákupu potravin na dálku – zejména prostřednictvím internetových obchodů – intenzívně věnuje kontrole tohoto segmentu a zaměřuje se na specifická rizika spojená s nákupem na dálku.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 1. 11. 2022





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 07:29