Agris.cz - agrární portál

Řetězec Carrefour ve Francii nabízí rozvoz potravin až do lednice

3. 11. 2022 | ČTK

Řetězec Carrefour svým zákazníkům ve Francii nabízí rozvoz potravin, který zahrnuje i jejich uklizení do lednice, mrazáku nebo spíže - podle přání klienta. Do bytu se poslíček dostane díky na dálku otevíratelnému elektronickému zámku. Služba zatím funguje v testovacím provozu, uvedla stanice BFM TV.

Objednávka funguje stejně jako u jiných rozvozových služeb, jenom na jejím konci je potřeba vybrat možnost uložení do lednice. Zákazník tak v době předávky nemusí být doma. Mezi výhody patří zejména úspora času nebo zachování čerstvosti potravin. Kurýr po vyložení nákupu vše nafotí a pošle klientovi přes mobilní aplikaci.

Nevýhodou je nutnost pořízení speciálního zámku, který vyjde na 200 až 300 eur (zhruba 4900 až 7300 Kč). Zákazník také musí obchodu i poslíčkovi důvěřovat, že se mu v bytě nic neztratí.

Ve Spojených státech nabízí od roku 2019 obdobnou službu maloobchodní řetězec Walmart, který původně omezenou nabídku letos rozšířil do několika dalších měst. Proti francouzské verzi je ta americká o něco bezpečnější, protože všichni jejich poslíčci povinně nosí kamery, které monitorují jejich pohyb po domácnosti.

lsa spr


Zdroj: ČTK, 3. 11. 2022





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 07.05.2024 14:01