Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne 7.11.2022

8. 11. 2022 | Agris

Inspekce našla pesticidy v chilli papričkách z Kambodži

V chilli papričkách z Kambodži nalezla Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) koktejl osmi druhů pesticidů, přičemž každý z nich byl v zelenině v extrémně nadlimitním množství.

Budvar postaví třetí varnu, roční produkci zvýší na 2,4 milionu hektolitrů

Ani současná ekonomická krize nebrzdí Budějovický Budvar v plánech na budoucí navýšení výroby piva. V těchto dnech zveřejnil záměr stavby nové varny. Ze současných 1,9 milionu hektolitrů piva ročně bude národní podnik schopen vyrobit až 2,4 milionu hektolitrů. Třetí varnu chce pivovar postavit do konce roku 2024.

Na jihomoravských jatkách se letos vyrobilo méně vepřového a více hovězího

Na jihomoravských jatkách se za letošní první tři čtvrtletí propadla výroba masa bez drůbežího meziročně o 1200 tun na 21.109 tun. Trend, který je daný dlouhodobým úbytkem chovu prasat, se tak nezastavil. Ještě v roce 2011 se na jižní Moravě vyrobilo přes 31.000 tun masa.

Odchytové klece i zákaz vstupu do lesů. Jablonec přitvrzuje v boji s divočáky

Do boje s přemnoženými divočáky v okolí Jablonce vstoupí razantnější opatření. Myslivci už našli místa vhodná pro nastražení odchytových klecí, jablonecký magistrát řeší uzavření lesů v honitbě Rádlo. Termín, kdy k tomu dojde, ještě město neoznámilo, mělo by to ale být už během listopadu.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 8. 11. 2022





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 12:09