Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 5.12. 2022

6. 12. 2022 | Agris

Válka na Ukrajině ONLINE: Rusové sklidili ukrajinskou pšenici za miliardy, tvrdí NASA

Rusko letos sklidilo z ukrajinských polí pšenici v hodnotě zhruba jedné miliardy dolarů (23,1 miliardy korun), uvedl americký Národní úřad pro letectví a vesmír (NASA) na základě analýzy svých satelitních snímků. Celková sklizeň pšenice na Ukrajině bude podle vesmírné agentury navzdory válce jen mírně podprůměrná.

Vánoční cukroví v pekárnách podle svazu pekařů zdraží až o 100 procent

Cena vánočního cukroví v pekárnách a cukrárnách letos meziročně stoupne až na dvojnásobek, a to hlavně kvůli růstu cen surovin a energií. Pekaři také očekávají výrazné snížení poptávky, protože lidé v mnohem větší míře nakupují levnější sortiment, uvedl výkonný ředitel Svazu pekařů a cukrářů v ČR Bohumil Hlavatý.

Myslivci budou na Liberecku kvůli moru prasat vyhledávat uhynulá zvířata

V pásmu infekce, kde se minulý týden potvrdil případ afrického moru prasat, budou myslivci vyhledávat uhynulé kusy. Zjistit, kam se nákaza rozšířila, potrvá 14 dní až měsíc. Novinářům to po jednání Ústřední nákazové komise řekli zástupci ministerstva zemědělství a Státní veterinární správy (SVS).

Veterináři utrácejí v chovu ve Frahelži 15 tisíc kachen kvůli ptačí chřipce

Veterináři začali v pondělí dopoledne likvidovat 15 000 kachen z chovu firmy Mavela Dynín ve Frahelži, kde se prokázala ptačí chřipka. Je to největší ohnisko nákazy, jaké v kraji kdy bylo. Nákaze předcházel masivní úhyn ptáků.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 6. 12. 2022





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 15:51