Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 7.12. 2022

8. 12. 2022 | Agris

EU chce ještě více chránit lesy a pralesy. Komise, Rada a Parlament se dohodly na kompromisu k nařízení proti odlesňování

Rada Evropské unie, Evropská komise (EK) a Evropský parlament (EP) se včera sešly k poslednímu třístrannému jednání (trialogu) k nařízení proti odlesňování. Zástupci institucí se předběžně dohodli na znění nařízení, dohodu musí ještě potvrdit jak Rada EU, tak Evropský parlament.

Česko země štamgastů. V provozu je přes 23 tisíc hospod a restaurací

I když podnikání v gastronomii v posledních třech letech prochází obtížným obdobím, v letošním roce vzniklo 716 nových restaurací či hospod. V současné době v Česku funguje více než 23 tisíc gastroprovozů.

Danone loni stouply tržby o osm procent na 1,7 mld. Kč, zisk klesl

Tržby potravinářské společnosti Danone v Česku loni meziročně stouply o osm procent na 1,7 miliardy korun. Zisk klesl o dvě procenta na 51 milionů korun. Firma to uvedla ve výroční zprávě. Společnost Danone v ČR prodává například značky Activia, Fantasia nebo Actimel.

Cesta k celosvětové dohodě o plastech začala. Státy poprvé jednaly v Uruguayi

Členské státy OSN a partneři minulý týden vyjednávali v Uruguayi o nové celosvětové mezinárodní smlouvě, která má snížit znečištění plasty na souši i v mořích. Jde o začátek procesu, který by měl do dvou let přinést plně závazný dokument upravující výrobu, zpracování i recyklaci plastů.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 8. 12. 2022





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 07:23