Agris.cz - agrární portál

Nestlé investuje 40 milionů CHF do nového závodu na západní Ukrajině

13. 12. 2022 | ČTK

Švýcarský potravinářský gigant Nestlé investuje 40 milionů švýcarských franků (986 milionů Kč) do nového závodu na západní Ukrajině. Chce tam vytvořit až 1500 pracovních míst. S odvoláním na oznámení firmy o tom dnes informovala agentura Reuters. Nestlé je jednou z velmi mála mezinárodních společností, které od počátku ruské invaze letos 24. února oznámily nové investice na Ukrajině.

"Pro Nestlé je to důležitý krok, který společnost učinila ve velmi náročném období pro tuto zemi," uvedl v prohlášení Alessandro Zanelli, který ve firmě zodpovídá za trh jihovýchodní Evropy.

Ruská invaze rozvrátila ukrajinskou ekonomiku, která podle odhadů Mezinárodního měnového fondu (MMF) letos klesne o 35 procent. V posledních týdnech se po celé zemi rozšířily výpadky elektřiny, protože Rusko zintenzivnilo útoky na ukrajinskou energetickou infrastrukturu.

Švýcarská společnost už na Ukrajině má přibližně 5800 zaměstnanců. V novém závodě ve Smolyhivu ve Volyňské oblasti chce vytvořit 1500 nových pracovních míst. Nestlé plánuje díky nové továrně zvýšit výrobu studených omáček, koření, polévek a instantních potravin určených pro evropský trh.

lsk jrm


Zdroj: ČTK, 13. 12. 2022





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 08.05.2024 13:39