Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 19.12. 2022

20. 12. 2022 | Agris

Nejčastější dotazy – Ptačí chřipka, omezení venkovního chovu drůbeže

V souvislosti s mimořádnými veterinárními opatřením, kterými Státní veterinární správa (SVS) nařídila zákaz, resp. omezení venkovního chovu drůbeže, připravila SVS odpovědi na nejčastější otázky k této problematice i k ptačí chřipce v obecné rovině.

Vinaři z Chateau Valtice sbírali hrozny pro výrobu ledového vína, bylo minus 12

Vinaři z Chateau Valtice dnes mohli díky příhodným klimatickým podmínkám sbírat v okolí Dolních Dunajovic na Břeclavsku hrozny pro výrobu ledového vína. Teplota totiž klesla až na minus 12 stupňů Celsia, přičemž pro sběr je potřeba alespoň minus sedm.

Ceny výrobců v listopadu opět meziročně rostly, nejvíce v zemědělství

Ceny výrobců v Česku se v listopadu dál meziročně zvyšovaly. Růst se zmírnil v průmyslu a stavebnictví, naopak v zemědělství zrychlil. Nejvýrazněji, o 29,9 procenta, opět meziročně stouply ceny v zemědělství.

V Austrálii mají málo brambor. První market tam omezil prodej hranolků

Je to jen pár týdnů od doby, kdy jih a východ Austrálie zasáhly ničivé záplavy. Ty měly negativní vliv také na úrodu. Kromě salátů, ovoce nebo pšenice na to doplatily i brambory, kterých je nyní v Austrálii nedostatek a třeba řetězec supermarketů Coles kvůli tomu už stanovil první limity.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 20. 12. 2022





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 20:11