Agris.cz - agrární portál

Americká potravinářská společnost Kellogg prodává aktivity v Rusku tamní firmě

23. 12. 2022 | ČTK

Americká potravinářská společnost Kellogg se rozhodla prodat své aktivity v Rusku tamní firmě Černogolovka, která vyrábí nealkoholické nápoje, brambůrky a další potravinářské produkty. Informovala o tom agentura Reuters. Společnost Kellogg se tak stává dalším západním podnikem opouštějícím Rusko.

Firma Kellog, která vyrábí například kukuřičné lupínky Corn Flakes, již dříve pozastavila dovoz svých produktů do Ruska. Mluvčí společnosti podle agentury Reuters uvedl, že Rusko se nyní na celkových tržbách podniku podílí méně než jedním procentem. Dodal, že zachování ruských aktivit se stalo neudržitelným.

Společnost Černogolovka od května vyrábí nápoj Kola Černogolovka. Jeho produkci zahájila v důsledku pozastavení prodeje produktů amerických nápojových společností Coca-Cola a PepsiCo na ruském trhu.


Zdroj: ČTK, 23. 12. 2022





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 06.05.2024 10:09