Agris.cz - agrární portál

Velkoobchodu nápojů Fontána Kroměříž meziročně klesly tržby, skončil ve ztrátě

30. 12. 2022 | ČTK

Společnost Fontána Kroměříž, která se zabývá velkoobchodním prodejem piva a nealkoholických nápojů, utržila loni z prodeje zboží, výrobků a služeb zhruba 180,3 milionu korun. Meziročně to bylo přibližně o 5,4 milionu korun méně. Zatímco předloni zaznamenala firma po zdanění zisk 398.000 korun, loni skončila ve ztrátě přesahující 16 milionů korun. Vyplývá to z údajů v účetní závěrce a souvisejících dokumentech, které jsou uložené ve Sbírce listin.

Firma sídlí v Kroměříži, velkoobchodní činnost zajišťuje distribucí výrobků ze skladů v Kroměříži, Olomouci, Šumperku, Valašském Meziříčí na Vsetínsku a Jeseníku. Společnost využívá i maloobchodní prodejnu v Přerově. "Na všech skladech je veškerá činnost řízena a organizována vedoucím skladu za spolupráce s obchodním zástupcem pro daný region a skladníky," uvedli zástupci podniku.

Čistá aktiva společnosti dosahovala na konci loňského roku téměř 26,2 milionu korun. Vlastní kapitál činil zhruba 8,4 milionu korun a cizí zdroje asi 18,3 milionu. Firma loni zaměstnávala v průměru 36 lidí, tedy stejně jako o rok dříve. Na mzdy za rok 2021 uvolnila přes 10,8 milionu korun.

Společnost Fontána Kroměříž působí na trhu od roku 1993. Podle údajů uvedených na jejích webových stránkách patří k největším odběratelům piv značek Zubr, Litovel, Holba a Bernard. Je také významným odběratelem Karlovarských minerálních vod, Hanácké kyselky, Kofoly, sodovkárny ZON Třebíč a dalších producentů nealkoholických nápojů.

chv kš


Zdroj: ČTK, 30. 12. 2022





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 13:49