Agris.cz - agrární portál

Agra pojišťovna - průkopník ve využívání družicových dat

24. 1. 2023 | agrapojistovna.cz

Evropská kosmická agentura ESA je jako protějšek americké federální agentury NASA evropskou branou do vesmíru. Projekty ESA se věnují zkoumání Země a jejího bezprostředního okolí, sluneční soustavy a vesmíru, přes propagaci různých evropských high-tech průmyslových odvětví až po vývoj satelitních technologií a služeb.

Rakouská pojišťovna Österreichische Hagelversicherung, včetně české pobočky Agra pojišťovny, již více než pět let využívá služeb ESA v podobě satelitních dat, například pro zjišťování škod po živelných pohromách, jako v případě sucha. „Jako specializovaná zemědělská pojišťovna nabízíme našim zákazníkům nejkomplexnější nabídku produktů a nejmodernější likvidaci škod v Evropě. Velmi úzce spolupracujeme s ESA a jsme také v pravidelném kontaktu s generálním ředitelem ESA, Josefem Aschbacherem a s novou ředitelkou ESA pro pozorování Země ve Frascati, Simonettou Cheli. Údaje z družic ESA dále zpracováváme pro účely likvidace škod a při vývoji nových produktů v zemědělském pojištění.

Kromě toho poskytujeme našim pojištěným zemědělcům moderní a jedinečný, satelitem podporovaný monitorovací nástroj pro jejich zemědělské oblasti v rámci bezplatné služby AgraSat. S důsledky klimatických změn mohou tak pojištění zemědělci lépe kalkulovat a lze je identifikovat již v rané fázi,“ uvádí Marek Bizoň, ředitel Agra pojišťovny. Výhody využití vesmírných dat potvrzuje i Dr. Kurt Weinberger, generální ředitel Österreichische Hagelversicherung: „Tímto krokem se naše společnost stává technologickým lídrem v Evropě.“ Více informací naleznete zde:

https://www.agrapojistovna.cz/tiskova-zprava/pracovni-navsteva-v-esa-esrin-v-italii/ 


Zdroj: agrapojistovna.cz, 24. 1. 2023





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.04.2024 20:29