Agris.cz - agrární portál

V Bílově na Plzeňsku hořel sklad sena, vyskladňování bude pokračovat v neděli

6. 2. 2023 | ČTK

V Bílově na severu Plzeňska dnes ráno hořel sklad sena a slámy. Nikdo nebyl zraněn, uvnitř objektu nikdo nebyl, škoda je odhadována na více než milion korun. Na místě stále monitoruje dohasínající oheň jedna požární jednotka. Hasiči se zemědělci budou ještě v neděli pokračovat s vyskladňováním materiálu. Dnes vyskladnili asi polovinu sena a slámy, která byla na ploše zhruba 20 krát 20 metrů do výšky tří metrů, řekl ČTK velící důstojník krajských hasičů Pavel Musil. Podle něj už se požár dál nešíří.

Hasiči nenechají uskladněný materiál vyhořet, jako je běžné u těchto druhů požárů. Vzhledem k tomu, že fouká silný vítr, měli spolu se zemědělským podnikem obavy, aby se oheň nerozšířil na sousední objekty, konkrétně teletníky a bioplynovou stanici. "Kvůli tomuto riziku budeme zítra pokračovat s vyskladňováním zbylých balíků. Za světla opět přijedou dva kolové nakladače zemědělců," řekl Musil.

Na místě dnes zasahovalo osm jednotek, tedy přes 30 hasičů z Plzeňského i Středočeského kraje. Příčinu zatím vyšetřovatel nestanovil. Sklad v areálu místního podniku je u Vysoké Libyně na hranicích krajů. Má plochu asi 50 krát 20 metrů, podezdívku, ocelový plášť a plechovou střechu. Po úplné likvidaci ohně bude muset stav konstrukce objektu posoudit statik.

Požár byl nahlášený dnes krátce před 04:00. Na místě zasahovali profesionálové z Plas a jednotky sboru dobrovolných hasičů z Plzeňska, ale také ze středočeských obcí Čistá a Jesenice.

vap kš


Zdroj: ČTK, 6. 2. 2023





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 23:42