Agris.cz - agrární portál

V Brně dnes začíná veletrh potravinářských technologií Salimatech

7. 2. 2023 | ČTK

Na brněnském výstavišti dnes začíná třídenní veletrh technologií pro potravinářství Salimatech a souběžně s ním veletrh EmbaxPrint, který nabízí novinky v obalovém průmyslu. Tyto veletrhy se vracejí do Brna po pěti letech, dlouhou přestávku způsobily problémy spojené s covidem. Zatímco dříve byly veletrhy Salima určené široké veřejnosti a daly se na nich koupit i různé potraviny, letos poprvé budou určené pouze pro odbornou veřejnost. Podle generálního ředitele Veletrhů Brno Tomáše Moravce tento tzv. B2B koncept vyžadovali vystavovatelé.

Vystavovatelé a návštěvníci tím získají více prostoru pro vzájemná jednání a uzavírání kontraktů. Kromě výroby potravin budou zastoupené i specializované obory, jako je pekařství a cukrářství, výroba nápojů, firmy budou vystavovat i zařízení pro restaurace a hotely. Vystavené technologie budou odrážet aktuální témata, která jsou vlastní nejen potravinářskému průmyslu. Jde o robotizaci a automatizaci, energetickou efektivitu a udržitelnost. Kromě českých a slovenských vystavovatelů přijedou i zástupci z několika evropských zemí, Thajska, Indonésie a USA. Vystavovatelé chystají i workshopy a kulinářské show, aby návštěvníci mohli mnoho exponátů vidět v činnosti.

Veletrhy se měly konat v roce 2020, kvůli covidu ovšem nebyly. V dalších letech byly zrušeny také kvůli covidu a dopadům na průmysl. Výstaviště bude otevřené od 9:00 do 17:00, ve čtvrtek do 16:00. Zájemci si mohou koupit vstupenky nejvýhodněji na webu Veletrhů Brno za 180 korun, na místě budou k mání za 250 korun.


Zdroj: ČTK, 7. 2. 2023





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 15:33