Agris.cz - agrární portál

Karlova pekárna, síť prodejen a výroben, přešla pod holding ADW v Krahulově

1. 3. 2023 | ČTK

Karlova pekárna, síť maloobchodních prodejen a čtyři výrobní provozy, je od letošního února součástí českého zemědělského holdingu ADW sídlícího v Krahulově na Třebíčsku. Nový majitel plánuje, že zachová regionální pekárenskou výrobu včetně pracovních míst. V pekárně chce zpracovávat vlastní obilí a mák, prodávat bude i výrobky vlastní mlékárny a lokální farmářské produkty. ČTK to dnes sdělil Miroslav Anděl, jeden ze dvou majitelů holdingu ADW.

Podnik Karlova pekárna zásobuje pečivem Brno a okolí. Majitele změnil po 30 letech. "Chceme využít přirozený potenciál našeho regionu. Je hospodárné v dnešní době zkrátit dodavatelský řetězec," uvedl Anděl.

Holding ADW tvoří firmy ADW AGRO, a.s., zaměřená na rostlinnou výrobu a ADW FEED, a.s., orientovaná na živočišnou výrobu, zejména na prodej krmiv a Rolnická společnost Lesonice. Druhým majitelem holdingu je Aleš Vala.

V součtu holding podle tiskové zprávy obhospodařuje 6000 hektarů půdy, provozuje sila s objemem 112.000 tun a vyrábí 100.000 tun krmiv ročně. Pod ADW spadá chov 1000 kusů skotu, převážně dojnic, farmářská mlékárna a tři bioplynové stanice. Zaměstnanců má holding 250. Roční obrat všech jeho společností se pohybuje okolo dvou miliard korun.

Společnost Karlova pekárna podle veřejného rejstříku sídlí v Židlochovicích, holding ji převzal od Karla Krause. Karlova pekárna, s.r.o., měla podle výroční zprávy zveřejněné ve Sbírce listin v roce 2021 čistý obrat 378 milionů korun.


Zdroj: ČTK, 1. 3. 2023





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 08.05.2024 17:36