Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní 10.3. – 12.3.2023

13. 3. 2023 | Agris

Vlastníci nestátních lesů založili obchodní firmu, aby posílili na trhu dřeva

Stovky roztříštěných vlastníků lesů se spojily, aby prodaly dřevo za vyšší ceny. Krize vyhnala ceníky kulatiny k rekordům, ale zpracovatelé jsou na prahu recese.

Průzkum: Více než polovina lidí v zimě kupovala méně ovoce a zeleniny než dřív

Více než polovina Čechů letos v zimě kupovala méně čerstvé zeleniny a ovoce než v předchozích letech a většina pro ni mířila do supermarketů či hypermarketů. Co se týče druhů ovoce a zeleniny, dvě třetiny lidí v zimě nemění zvyklosti a kupují pořád totéž.

Veterináři našli loni v Plzeňském kraji ve zvěřině olovo i DDT

Krajská veterinární správa pro Plzeňský kraj (KVS) řešila loni nadlimitní nálezy rakovinotvorných zplodin kouře v uzeném mase a olova ve vzorcích zvěřiny.

Hospodaření ve výmladkových lesích: zkáza pro les, či nikoli? Odpovědi hledají vědci LDF MENDELU

Výzkumem pařeziny, nebo také výmladkového nebo nízkého lesa, se zabývají už pátým rokem botanici, pedologové a další vědci Lesnické a dřevařské fakulty. Výmladkový les vzniká zpravidla po těžbě stromu tak, že z místa jeho pařezu nebo kořenu začnou vyrůstat nové kmínky.

.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 13. 3. 2023





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 05:51