Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne 23.3.2023

24. 3. 2023 | Agris

V Ústeckém kraji se nákazy u zvířat nešíří, myslivci dostali peníze za divočáky

V Ústeckém kraji se nákazy u zvířat, která sleduje krajská veterinární správa, v loňském roce nešířila. V regionu nebylo žádné velké ohnisko ptačí chřipky, žádný případ včelího moru. Myslivci za divočáky zastřelené či nalezené na Děčínsku dostali skoro tři miliony korun.

Ministerstvo životního prostředí chce podpořit české firmy ve světě. Nově se zapojí do financování ekonomické diplomacie

Ministr zahraničních věcí Jan Lipavský (Piráti) a ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL) uzavřeli ujednání o bližší spolupráci na projektech podporujících ekonomickou diplomacii. Ministerstvo životního prostředí se tak aktivně zapojí do exportní strategie České republiky.

Reuters: Itálie schválí vyřazení spalovacích motorů, jen když zůstanou biopaliva

Itálie varovala Evropskou komisi (EK), že plán na ukončení prodeje aut se spalovacími motory do roku 2035 podpoří jen pod podmínkou, že se budou dál smět prodávat auta na biopaliva. Informuje o tom agentura Reuters.

Svaz: Levná ukrajinská pšenice ovlivňuje evropský trh, zastavil se obchod

Dovoz ukrajinské pšenice negativně ovlivňuje evropský trh a panují obavy, aby zemědělci dokázali prodat svoji produkci z loňské sklizně a měli kam uskladnit letošní úrodu. Novinářům to dnes řekl předseda Zemědělského svazu ČR Martin Pýcha. Uvedl, že na to upozorňují také zemědělci z Polska nebo Slovenska.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 24. 3. 2023





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 26.04.2024 21:11