Agris.cz - agrární portál

Tržnici Zahrady Čech v Litoměřicích navštívilo 24.500 lidí, víc než loni

11. 4. 2023 | ČTK

Jarní veletrh pro pěstitele Tržnici Zahrady Čech v Litoměřicích během pěti dní navštívilo 24.500 lidí. Je to zhruba o 3700 více než loni. ČTK to řekla Michaela Mokrá, ředitelka Městských kulturních zařízení, pod které výstaviště patří. Pořadatelé jsou s návštěvností spokojeni, zájem byl o stromky, cibule a potřeby pro zahrádkáře.

Pětatřicátý ročník jarní prodejní výstavy ovlivnilo počasí. Prodejci, kterých bylo kolem 300, museli na noc zakrývat své zboží, protože teploty klesaly pod nulu. Lidé se v areálu nezdržovali tak dlouho jako v jiných letech, ale bylo jich víc než loni. Předtím se dva roky veletrh kvůli pandemii koronaviru nekonal.

Mezi prodejci byli pěstitelé ze všech koutů České republiky, Polska a Slovenska. Řada z nich jezdí na Zahradu Čech každoročně a má už své prodejní místo. Opakovaně přijíždějí na výstaviště také někteří návštěvníci. Mezi prvními návštěvníky byla ve středu rodina z Benešova nad Ploučnicí. "Jezdíme tradičně na otevření, letos si chce mamka koupit nějaké ovocné stromky," řekla ČTK Pavlína. V nabídce měli prodejci i velikonoční zboží. Velikonoční byl i doprovodný program. Novinkou byly workshopy v pavilonu A.

Další akcí na výstavišti bude o víkendu 21. a 22. dubna mezinárodní pivní festival.


Zdroj: ČTK, 11. 4. 2023





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 03:33